Каква мащабна идея за промяна на света има Гугъл, ще научим от Мария Кръстанова

...
Каква мащабна идея за промяна на света има Гугъл, ще научим от Мария Кръстанова
Коментари Харесай

The Cube: Идеята на Гугъл да промени света

Каква огромна концепция за смяна на света има Гугъл, ще научим от Мария Кръстанова в The Cube.

Google ще сътвори модел за изкуствен интелект, който ще разреши на компанията да предлага услугите си на 1000 от най-говоримите езици в света. Това разгласи през вчерашния ден Йохан Шалквик, инженер от Гугъл и архитект на концепцията,  на среща с публицисти. Среща, отдадена на последните нововъведения в софтуерната сфера, изключително тези с изкуствения разсъдък. 

Според него на езиците, които се приказват в света са над 7000, само че напълно дребна част от тях могат да се намерят в онлайн пространството. Така му е хрумнала и концепцията.

Той прибавя още, че не трябва да одобряваме за даденост сходни функционалности, тъй като те надалеч не са толкоз налични, за колкото ги считаме.

Гугъл възнамерява да интегрира постигнатите резултати в своите артикули, в това число YouTube и Гугъл Translate.

Групата се стреми да събира и аудиоклипове за езици, за които може да няма доста писмени материали. По-рано тази година компанията майка на Фейсбук Meta разгласи сходен проект, наименуван No Language Left Behind (Не оставяме езика на заден план), предопределен за основаване на системи за превод, които да обзет стотици международни езици.

Проектът е извънредно упорит и от Google предизвестяват, че ще отнеме години да се осъществя. Ясно е обаче, че един път случили се, подобрението, което ще окаже на света, ще бъде извънредно.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР